Wszystkie
Tylko dostępne
Wszędzie
Wszędzie
Tytuł
Autor
Wydawca
Szukaj
Kategorie
Hit dnia
Koszty wysyłki
Koszty przesyłek pocztowych w księgarni NaszaSzkolna.pl
Biuro obsługi klienta
Jesteśmy do Państwa dyspozycji

od poniedziałku do piątku
w godzinach 10 - 18

w soboty
w godzinach 09 - 14
Telefontel. 43 826 34 44
Emailsklep@naszaszkolna.pl
F.H.U.VIP Ignacy Potapski jest beneficjentem programu własnego Instytutu Książki "Certyfikat dla małych księgarni".
 
 
F.H.U.VIP Ignacy Potapski jest beneficjentem programu własnego  Instytutu Książki "Certyfikat dla małych księgarni" 
 

Certyfikat dla małej księgarni 2023-2024 księgarnia kielce

 
 
Newsletter

Produkt

Chemia organiczna Zakres rozszerzony Część 3
Ean: 9788364045981
Isbn: 9788364045981
Wydawca: MEDYK
Oprawa: miękka
Ilość stron: 152
Wymiary: 21.0x30.0cm
Podręcznik jest przeznaczony nie tylko dla uczniów szkół średnich pragnących rozszerzyć i ugruntować swoją wiedzę z zakresu chemii organicznej, w aspekcie czekającego ich egzaminu maturalnego z chemii, ale również dla studentów kierunków przyrodniczych, medycznych czy pedagogicznych, w programie których chemia stanowi istotny element kształcenia. Informacje zawarte w niniejszym podręczniku mogą stanowić dla nich materiał wyjściowy dla dalszego pogłębiania wiedzy chemicznej na kolejnych etapach kształcenia. WĘGLOWODANY Rozdział 1. MONOSACHARYDY1.1. BUDOWA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW1.2. WZORY STRUKTURALNE MONOSACHARYDÓW 1.3. BUDOWA PRZESTRZENNA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW. IZOMERIA OPTYCZNA 1.3.1. Zapis wzorów stereochemicznych 1.3.2. Określanie względnej konfiguracji (system Fischera) D/L1.3.3. Określanie absolutnej konfiguracjji centrów stereochemicznych 1.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE, CZYNNOŚĆ OPTYCZNA 1.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE MONOSACHARYDÓW Rozdział 2. DISACHARYDY Rozdział 3. OLIGOSACHARYDY Rozdział 4. POLISACHARYDY Rozdział 5. IDENTYFIKACJA SACHARYDÓW 5.1. ODRÓŻNIANIE ALDOZ OD KETOZ 5.2. ODRÓŻNIANIE PENTOZ OD HEKSOZRozdział 6. FERMENTACJA CUKRÓW Rozdział 7. WĘGLOWODANY – PODSUMOWANIE ZWIĄZKI ORGANICZNE ZAWIERAJĄCE AZOT Rozdział 8. ZWIĄZKI NITROWE 8.1. NAZEWNICTWO ZWIĄZKÓW NITROWYCH8.2 NITROZWIĄZKI ALIFATYCZNE 8.3. NITROZWIĄZKI AROMATYCZNE Rozdział 9. ESTRY KWASU AZOTOWEGO .Rozdział 10. AMINY 10.1. NAZEWNICTWO AMIN 10.2. METODY OTRZYMYWANIA AMIN.10.3. BUDOWA AMIN. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE I CHEMICZNE 10.4. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMINRozdział 11. AMIDYRozdział 12. NITRYLERozdział 13. AMINOKWASY13.1. KLASYFIKACJA AMINOKWASÓW13.2. NAZEWNICTWO AMINOKWASÓW13.3. OTRZYMYWANIE AMINOKWASÓW13.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE AMINOKWASÓW13.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE AMINOKWASÓW 13.6. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMINOKWASÓWRozdział 14. PEPTYDY Rozdział 15. BIAŁKA15.1. PODZIAŁ BIAŁEK15.2. STRUKTURA BIAŁEK 15.3. WYKRYWANIE BIAŁEK, PEPTYDÓW15.4. ZNACZENIE PRZEMYSŁOWE BIAŁEKRozdział 16. ZWIĄZKI HETEROCYKLICZNE AZOTURozdział 17. PORFIRYNY
Cena: 32,30 zł
Cena sugerowana: 38,00 zł
Oszczedzasz: 5,70 zł
Produkt chwilowo niedostępny
Płatności
Dane kontaktowe
Naszaszkolna.pl
ul. Jana Pawła II 52
98-200 Sieradz
43 826 34 44
 
sklep@naszaszkolna.pl