„Technika w praktyce” to seria wydawnicza przygotowana w ścisłej współpracy ze środowiskiem nauczycielskim. Podczas badania ankietowego 1248 nauczycieli przekazało nam swoje uwagi oraz potrzeby dydaktyczne.
„Technika w praktyce. Zajęcia żywieniowe”, to drugi podręcznik z ćwiczeniami z serii składającej się z 4 modułów tematycznych, przygotowanych z uwzględnieniem możliwości każdej szkoły (także nie posiadającej pracowni), ucznia i nauczyciela.
Każdy podręcznik z ćwiczeniami zawiera gotowy i kompletny materiał dydaktyczny przygotowany do realizacji na 30 godzinach lekcyjnych.
„Technika w praktyce. Zajęcia żywieniowe” to ponad 100 specjalnie przygotowanych i sprawdzonych zadań pisemnych i praktycznych o trzech stopniach trudności do wykonania w klasie lub w domu. Rysunki i schematy oraz ilustracje modeli 3D i infografiki pomagają nauczycielowi przekazać, a uczniowi zrozumieć i zapamiętać materiał.