Wszystkie
Tylko dostępne
Wszędzie
Wszędzie
Tytuł
Autor
Wydawca
Szukaj
Kategorie
Hit dnia
Koszty wysyłki
Koszty przesyłek pocztowych w księgarni NaszaSzkolna.pl
Biuro obsługi klienta
Jesteśmy do Państwa dyspozycji

od poniedziałku do piątku
w godzinach 10 - 18

w soboty
w godzinach 09 - 14
Telefontel. 43 826 34 44
Emailsklep@naszaszkolna.pl
F.H.U.VIP Ignacy Potapski jest beneficjentem programu własnego Instytutu Książki "Certyfikat dla małych księgarni".
 
 
F.H.U.VIP Ignacy Potapski jest beneficjentem programu własnego  Instytutu Książki "Certyfikat dla małych księgarni" 
 

Certyfikat dla małej księgarni 2023-2024 księgarnia kielce

 
 
Newsletter
Ostatnio ogladane

Produkt

Produkcja i pozyskiwanie surowców żywnościowych
Ean: 83-86331-21-6
Isbn: 83-86331-21-6
Wydawca: Format AB
Oprawa: miękka
Ilość stron: 382
Wymiary: 14,1 x 20,6
Data wydania: 1998

Spis treści:
I. Produkcja rolnicza jako rodzaj działalności gospodarczej
A. Znaczenie rolnictwa w gospodarce narodowej
B. Podstawowe pojęcia i definicje
C. Cechy produkcji rolniczej
II. Czynniki siedliska
A. Klimatyczne
B. Glebowe
III. Zabiegi agrotechniczne
A. Wybrane zagadnienia z uprawy roli
B. Melioracje
C. Wybrane zagadnienia z nawożenia roślin
D. Wybrane zagadnienia z ochrony roślin
IV. Podstawy zmianowania
A. Pojęcia (terminologia) związane ze zmianowaniem roślin
B. Czynniki zmianowania roślin
C. Przyrodniczo-techniczne podstawy grupowania roślin uprawnych
D. Wartość stanowisk po grupach roślin i ich przydatność pod określone warunki uprawne
E. Typy płodozmianów
F. Układanie płodozmianów
V. Wybrane technologie produkcji roślinnej
A. Rośliny zbożowe
B. Rośliny okopowe
C. Rośliny motylkowe
D. Rośliny pastewne niemotylkowe
E. Rośliny oleiste
F. Użytki zielone
G. Ogrodnictwo
VI. Podstawy żywienia zwierząt
A. Składniki pokarmowe i ich znaczenie dla organizmu zwierząt
B. Charakterystyka pasz stosowanych w żywieniu zwierząt
C. Żywienie zwierząt
VII. Produkcja zwierzęca
A. Chów bydła
B. Chów trzody chlewnej
C. Chów owiec
D. Chów drobiu
VIII. Inne kierunki produkcji w rolnictwie
A. Czynniki wpływające na kierunki produkcji
B. Produkcja alternatywna
IX. Pozyskiwanie surowców żywnościowych
A. Surowce roślinne
B. Surowce zwierzęce
C. Proces pozyskiwania, skupu i obrotu surowcami

Cena: 16,20 zł
Cena sugerowana: 19,00 zł
Oszczedzasz: 2,80 zł
Produkt chwilowo niedostępny
Płatności
Dane kontaktowe
Naszaszkolna.pl
ul. Jana Pawła II 52
98-200 Sieradz
43 826 34 44
 
sklep@naszaszkolna.pl